Pe tocător

Review-uri clare

10 prăvălii (offline) în București din care poți cumpăra carne bună.

M-am decis să vă expun în câteva episoade experiențele mele privind cumpărarea cărnii. Nu fac clasamente, nu excud sau includ în lista mea magazine cu alte intenții decât cele ce țin de propria-mi experiență. Dar m-am gândit că poate e util cuiva, în caz că nu-i pică...

3 sosuri pe care le poți folosi (aproape) oricând

Sunt câteva sosuri care te pot salva, fie că gătești paste, risotto, burgeri, coaste, sote-uri, pește și multe altele. Unele se fac cu eforturi mai mari iar altele, precum cele de mai jos, se pot face rapid și dau gust farfuriei. Evident, nu vorbim despre demiglas sau...

5 preparate fast-food de care (poate) ți-e dor și poți să le gătești cu ușurință acasă

O fi ele vremuri rele dar poate că ne vor învăța să apreciem mai mult socializarea și ritualul mesei în familie. Când nu ieșim – din responsabilitate față de cei din jur - realizăm cât de scumpă e normalitatea și cât de nefiresc este să nu poți face ce puteai să faci,...

Sfaturi pentru o pizza decentă

În ultima vreme am tot gătit pizza, pentru că este bună și pentru că nu e mare inginerie. Prepar de ceva timp – trei sau patru ani cred – și de la o versiune execrabilă am ajuns la una decentă, chiar foarte decentă în anumite condiții. Ce contează cu adevărat când...

5 idei pentru vremuri grele, cu ce ai prin frigider!

Sunt vremuri grele, asta știm cu toții. Stăm în case ca popândăii pentru că așa este cel mai bine pentru toată lumea. Statul cu deciziile și noi cu respomsabilitatea, pentru că așa trebuie să fie. #StămAcasă cât va fi necesar și ne vom descurca noi, că țărișoara asta...

10 ingrediente perfecte pentru fructe de mare

10 ingrediente perfecte pentru fructe de mare Sunt câteva ingrediente cu care nu ai cum să gătești prost când vine vorba despre fructe de mare.  Singura condiție este să te pricepi cât de cât și să sacrifici câteva porții până echilibrezi gusturile, pentru că - nu-i...

Emanciparea (socială) din farfurie

  Emanciparea socială începe (și) din farfurie. Este o convingere personală, din perspectivă culinară, un crez politic al omului care refuză să bea vin în pahare din plastic, un deziderat fundamental și fundamentat pe o orânduială a valorilor socio - culturale...

Episodul 3 – Crema de peste si crema de avocado (Panasonic MK – F800 Food Processor)

I-a venit vremea si robotului de bucatarie, o bijutertie de aparat care face cam de toate. Practic, acest robot de bucatarie Panasonic MK – F800 Food Processor reduce substantial timpii de gatit, fie ca pregatim o salata sau o supa crema. In fond, cu exceptia...

Episodul 2 – Sos pentru burger si carne (Blender Panasonic MX – ZX 1800)

Am ajuns si la blender. In opinia mea, blenderul este indispensabil intr-o casa inveselita de cel putin un copil. Iti usureaza viata cu siguranta. Utilizand blenderul Panasonic MX – ZX 1800 mi-am propus (si reusit) sa fac un sos pentru burgeri si fripturi pe care sa-l...

Episodul 1 – Paine cu seminte, piper si patru sortimente de ulei (Panasonic SD ZB2512 Automatic bread maker)

Mi-am propus de ceva vreme sa initiez rublica asta cu ceva interesant. Si uite ca acel ceva si-a facut aparitia. Au ajuns pe mana mea un numar de patru electrocasnice mici de la Panasonic pentru ca eu, adept al metodelor clasice de gatit, cu satarul, cutitul,...