Nu ma feresc. Micii sunt un guilty pleasure de care incerc sa ma tin cat mai departe. Uneori imi iese, alteori nu. Dar cand nu-mi iese, prefer sa-i fac in casa, desi durata de pregatire este destul de lunga.

Retetele de mici nu sunt putine insa, in aceeasi masura, probabilitatea ca ele sa difere mult este mica. Nu mi-am propus sa reinventez micul, insa va spun cum il fac eu.

Ingrediente:

1 kg carne proaspata (amestec vita 75% – oaie grasa 25%)

3-4 buc. oase de vaca cu maduva;

1/2 capatana de usturoi;

2 lingurite rase de bicarbonat

Zeama de la ½ lamaie

Cimbru uscat

Enibahar

Chimion macinat

Piper negru

Sare

Mod de preparare:

Toaca marunt carnea, din satar sau cu masina de tocat, dupa care omogenizeaz-o.

Adauga condimentele si amesteca bine. Pune la fiert oasele, la foc mic, pret de 45 – 60 minute, dupa care strecoara supa si las-o la racit. Piseaza usturoiul cu mojarul, adauga putina supa de oase, dupa care strecoara-l si stoarce-l bine. Atat supa de oase cat si mujdeiul de usuturoi strecurat se adauga progresiv peste carne, framantand in continuu. Bicarbonatul se stinge cu zeama de lamaie si se adauga peste carnea framantata. Lasa compozitia peste noapte, acoperita cu o folie, la rece.

A doua zi, da-le micilor forme si lasa-i la gheata pret de o ora-doua, sa prinda forma. Se fac la gratar, pe foc aprig, intorsi de 3-4 ori, fara sa-i usuci.

A se consuma cu bere, in mod responsabil.