Jambon de mangalita sarat si afumat

Jambon de mangalita sarat si afumat

  Sfarsitul de an m-a prins experimentand tehnici de conservare a carnii, despre care nu stiam prea multe. Insa se pare ca primul experiment a fost unul reusit, fapt ce ma incurajeaza sa repet figura si anul acesa, umbland doar la cantitati. Ce am facut? Pai m-am...
Paste primavera

Paste primavera

Exista viata si fara carne sau fructe de mare iar aceasta certitudine poate fi confirmata de o portie buna de paste cu legume. Sunt usor de gatit iar daca vrei sa o transformi intr-o masa de post, renunti la unt. Dar pana sa renunti, iti propun sa profiti. N-am sa...
Steak de vita la tigaie (antricot fara os)

Steak de vita la tigaie (antricot fara os)

Preparatele din care de vita, manzat, vitel la gril sau la tigaie, rare, medium – rare, medium sau well-done sunt asimilabile in general barbatului. Am observant ca, de cele mai multe ori, doamnele sunt cele care evita preparatele netratate termic in totalitate sau pe...
Rețeta mea de mici, care e și a altora.

Rețeta mea de mici, care e și a altora.

Nu ma feresc. Micii sunt un guilty pleasure de care incerc sa ma tin cat mai departe. Uneori imi iese, alteori nu. Dar cand nu-mi iese, prefer sa-i fac in casa, desi durata de pregatire este destul de lunga. Retetele de mici nu sunt putine insa, in aceeasi masura,...
Tagliatelle de casa

Tagliatelle de casa

E usor sa cumperi un pachet de paste dar parca tot mai fain este sa le faci cu mana ta. Daca n-ai cu ce sa-ti umpli ziua. Eu am ales din cand in cand sa imi fac singur pastele iar ultima data am facut niste tagliatelle care, spre surprinderea mea, au iesit exact cum...
Vongole in sos de vin

Vongole in sos de vin

Prima data cand am avut parte de o portie de vongole de-a dreptul provocatoare a fost in Venetia si m-am intors cu gandul sa experimentez la randul meu aceste scoici mici si gustoase. Am lasat pentru o vreme midiile pe planul doi si am gatit o portie de vongole in sos...
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Daca tot ne apropiem de Postul Craciunului, hai sa-ti povestesc o reteta de complexitate redusa dar care necesita ceva rabdare. Iahnia de fasole nu cred ca mai necesita nicio prezentare si este tocmai buna pentru cei care au pus si ceva muraturi pentru iarna....