Emanciparea (socială) din farfurie

Emanciparea (socială) din farfurie

  Emanciparea socială începe (și) din farfurie. Este o convingere personală, din perspectivă culinară, un crez politic al omului care refuză să bea vin în pahare din plastic, un deziderat fundamental și fundamentat pe o orânduială a valorilor socio –...
Caciucco alla Livornese

Caciucco alla Livornese

Bucătăria mediteraneeană este demențială și nu cred că este doar o constatare personală. Mânați de trendul cultului pentru fructe de mare, îți este greu să mai găsești ființă din lumea civilizată care să nu le fi consumat cel puțin o dată în viață. Dincolo de trend,...
Jambon de mangalita sarat si afumat

Jambon de mangalita sarat si afumat

  Sfarsitul de an m-a prins experimentand tehnici de conservare a carnii, despre care nu stiam prea multe. Insa se pare ca primul experiment a fost unul reusit, fapt ce ma incurajeaza sa repet figura si anul acesa, umbland doar la cantitati. Ce am facut? Pai m-am...
Paste primavera

Paste primavera

Exista viata si fara carne sau fructe de mare iar aceasta certitudine poate fi confirmata de o portie buna de paste cu legume. Sunt usor de gatit iar daca vrei sa o transformi intr-o masa de post, renunti la unt. Dar pana sa renunti, iti propun sa profiti. N-am sa...
Steak de vita la tigaie (antricot fara os)

Steak de vita la tigaie (antricot fara os)

Preparatele din care de vita, manzat, vitel la gril sau la tigaie, rare, medium – rare, medium sau well-done sunt asimilabile in general barbatului. Am observant ca, de cele mai multe ori, doamnele sunt cele care evita preparatele netratate termic in totalitate sau pe...
Pasta de mici

Pasta de mici

Nu ma feresc. Micii sunt un guilty pleasure de care incerc sa ma tin cat mai departe. Uneori imi iese, alteori nu. Dar cand nu-mi iese, prefer sa-i fac in casa, desi durata de pregatire este destul de lunga. Retetele de mici nu sunt putine insa, in aceeasi masura,...
Tagliatelle de casa

Tagliatelle de casa

E usor sa cumperi un pachet de paste dar parca tot mai fain este sa le faci cu mana ta. Daca n-ai cu ce sa-ti umpli ziua. Eu am ales din cand in cand sa imi fac singur pastele iar ultima data am facut niste tagliatelle care, spre surprinderea mea, au iesit exact cum...